Hírlevelek
Regisztráció
Orvosok a hálón
Orvosok
Hidvégi Edit
Kérdezzen!
Hidvégi Edit
Budapest, I. ker.

38789
Kedves Doktornő!

A kislányomnál lassan egy éve diagnosztizáltak összetett ételallergiát (tehéntej, tojásfehérje, zeller, búza, szója és hal). Sajnos a doktornő egy héten csak egyszer rendel és elég nehéz bejutni hozzá, de sajnos mindig vannak újabb és újabb kérdées, amik felmerülnek. A tünetei eleinte állandó bőrviszketés, majd kemény és ritka széklet, aztán állandó görcsös hasfájás volt. Először a tejet hagytuk ki és a viszketés el is múlt két-három hét alatt. Mostanra (8hónapja diétázunk) a széklet is rendeződött valamennyire és a hasfájás is csökkent. Állandóan kersgélek új infók után és most találtam egy olyat, hogy se mák, se dió, se savanyúkáposzta nem ajánlott a diéta alatt, holott korábban pont azt olvastam, hogy a mák és a dió meg a napraforgó mag bepótol egy kicsit a kálciumhiányba. Most akkor mit együnk, és mit ne? ÉS mi az amivel pótolni tudom a kálciumot? A kálcium pezsgőtablettát nem issza meg, néha szoktam adni neki egy kis ampulla tömény kálciumot.
És ön szerint mikorra növi ki vagy leszünk tünetmentese, ha ilyen sok mindenre allergiás? És minden féle zöldséget és gyümölcsöt fogyaszthatunk, mert már ezt is hallottam, hogy nem lehet mondet, de mi erről nem kaptunk infót.
Előre is köszönöm válaszát!

Tisztelettel: Kovács Nóra
Kedves Nóra!
Kérdése technikai okokból sajnos csak most jutott el hozzám.
A tej, tojás, búza, szója allergia kinőhető, ezek nagyrészt 3 éves korig megszűnhetnek. A zeller és hal allergia már nem ilyen egyszerű. Bizonyos esetekben ajánlott az Ön által említett savanyú káposzta, mák, dió-kihagyás az étrendből, ami nem keverendő össze a valódi étel-allergiával! Azokat a zöldségeket, gyümölcsöket, amik nem okoznak gyermekének tünetet, nyugodtan fogyaszthatja.
Üdvözlettel:

31053
Üdvözlöm!
4 és fél éves gyermekem panaszával keresem meg Önt. December elején bárányhimlős volt, azóta áll fent ez a probléma. Azóta gyermekemnek erősen érezhető gyomorszag árad szájából. Az első bárányhimlős napokban nem evett csak folyadékot ivott. Azóta az étvágya helyreállt, viszont megmaradt a rossz lehelet. Nem tudom hogy összefüggésben van-e a kettő, ebben kérem tanácsát.

Tisztelettel: Gyürkyné Dóra
Kedves Anyuka!
A rossz szájszagnak több oka lehet: gyulladt mandula, arcüreg, fog - ezeket gégész, illetve fogorvos látja el. Amennyiben kifejezetten savanyú a lehellete, akkor előfordulhat a reflux betegség, ami miatt gyermek gasztroenterológust kereshet fel. A Budai Allergiaközpontban készséggel segítek ezen a szakrendelésemen.
Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

25070
Tisztelt Doktor Nő!
Kislányom két éves, és nagyon szereti a pisztáciát valamint a napraforgómagot. Eddig még nem tapasztaltam semmi bajt, de úgy tudom okozhat allergiás tüneteket. Vagy ha eddig nem jelentkezett, akkor ez után sem lesz semmi baj?
Köszönettel:Mónika
Kedves Mónika!
Az olajos magvakra (dió, mogyoró, mandula, pisztácia, szezámmag) az allergia sokszor csak kicsit későbbi életkorban alakul ki, ezért - ha allergiás hajlama van a gyermeknek - még lehet belőle mogyoróérzékeny.
Üdvözlettel:

Összesen: 1 oldal
1


Bemutatkozás      Rendelő      Kérdezzen!

Hidvégi Edit

gyermektüdőgyógyászat, csecsemő- és gyermekgyógyászat, gasztroenterológia

Szponzorált hirdetések